Blogger Layouts
~ Sekadar TEMPAT untuk MEMBEBEL, BERANGAN dan BERCERITA ~

Sunday, February 2, 2014

a-DHA PAKEJ HEBAT !! Murah Jimat Berbaloi-baloi


ASSALAMUALAIKUM

===============

UNTUK ORDER
===============

1) SILA NYATAKAN PAKEJ YANG ANDA INGINKAN
2) SERTAKAN NAMA, ALAMAT, DAN NO.TEL
3) KEMUDIAN PIHAK KAMI AKAN BERI ANDA MAKLUMAT PEMBAYARAN
4) SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT, NYATAKAN JUMLAH DAN BANK YANG TERLIBAT
5) PENGEPOSAN DIJALANKAN SETIAP HARI KECUALI HARI MINGGU ATAU CUTI UMUM PADA JAM 1.00 TGH SETIAP HARI


SILA SMS/WHATSAPP 0173226514





































=================
UNTUK ORDER
=================

1) SILA NYATAKAN PAKEJ YANG ANDA INGINKAN
2) SERTAKAN NAMA, ALAMAT, DAN NO. TEL
3) KEMUDIAN PIHAK KAMI AKAN BERI ANDA MAKLUMAT PEMBAYARAN
4) SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT, NYATAKAN JUMLAH DAN BANK YANG TERLIBAT
5) PENGEPOSAN DIJALANKAN PADA SETIAP HARI KECUALI HARI MINGGU DAN CUTI UMUM PADA JAM 1.00 TGH SETIAP HARI.


SILA SMS/WHATSAPP 0173226514





###############################################
HAKCIPTA TERPELIHARA, MOHON JANGAN COPY !!!
###############################################

Monday, January 20, 2014

Serum Gold France - NEW PRODUCT !!!



GOLD SERUM FRANCE 15 ml

Gold serum dipercayai dengan adanya serbuk emas asli yang membuat kulit wajah tampak muda setiap hari mambantu menyamarkan vlek hitam, mengurangi kerutan dan mencerahkan kulit wajah sehingga tampak lebih putih bercahaya tanpa kusam. Setiap titis konsentrasi dari formula ini akan meresap ke dalam kulit sehingga terasa halus, memancarkan sinar mudamu.

Komposisi:
Aqua demineralisata, Carbormer, Magnesium Ascorbyl Phospate, Collagen, Vit AHA, Tocophenol Asetate ( vit E) , Disodium EDTA, Etoksi diglycol, Methyldibromo Glutaronitrile, Glycerin, Peg-8, Peg-40, Gold, Butylene Glycol, Pentylene glycol, Perfume.

Aturan Pakai :
Gunakan 3-4 tetes pada telapan tangan, dan usapkan pada wajah hingga batas leher secara merata. Untuk hasil maksimal gunakan pada pagi dan malam hari. Simpanlah di tempat yang sejuk dan kering.

Perhatian: Tidak disarankan untuk kulit berjerawat 

Jom kita kaji komposisi Gold Serum secara mendalam lagi, cekidout !!

Aqua demineralisata/Demineralized water

Aqua demineralisata aitu air bebas mineral baik ion positif yg berasal dari logam (Fe, Mg dll), kesadahan (Ca, Mg dll) maupun ion negatif yg berasal dari udara (HCO3-, CO3-, NO3-), gas halogen (Cl-,Br-, I-, F-), belerang (HSO3-, SO4-) dll. DMW juga memenuhi persyaratan mikroorganisme sama seperti pada air minum.

Carbormer
Karbomer adalah ejen pemekatan yang bagus, tidak akan menyokong pertumbuhan bakteria. By varying the level and the exact way you use it you can use carbomer as a base to create anything from a stiff hair gel that will stay exactly where you put it, a lotion with body but which still flows easily or a rich cream that holds it shape.

Magnesium Ascorbyl Phospate
Bentuk vitamin C yang dianggap stabil dan antioksidan yang berkesan untuk kulit ( Sumber: fotokimia serta Fotobiologi , Jun 1998, muka surat 669-675 dan Jurnal Farmasi dan Analisis Bioperubatan, Mac 1997, muka surat 795-801 ). Bentuk vitamin C juga dikenali untuk meningkatkan tahap penghidratan kulit dan meningkatkan keanjalan (Sumber : Penyelidikan Kulit dan Teknologi , Ogos 2008 , halaman 376-380 ).Untuk mencerahkan kulit , hanya ada satu kajian menunjukkan ia berkesan untuk menghalang pengeluaran melanin (Sumber: Jurnal Akademi Dermatologi Amerika, Januari 1996, muka surat 29-33 ). Kajian ini menyimpulkan bahawa pelembap dengan kepekatan 10% daripada magnesium fosfat ascorbyl " ditindas pembentukan melanin. Kesan mencerahkan adalah penting dalam 19 daripada 34 pesakit dengan chloasma atau freckles nyanyuk dan di 3 daripada 25 pesakit dengan kulit yang normal. "Kami hanya menyedari satu produk yang mengandungi jumlah magnesium ascorbyl fosfat kajian menunjukkan adalah perlu untuk mencerahkan kulit.

Collagen
Kolagen adalah seperti gam yang memegang badan bersama-sama. Tanpa kolagen, kita benar-benar akan collapse (kulit berkedut). Lebih daripada 80 peratus daripada kulit terdiri daripada kolagen. Ia juga merupakan komponen utama dalam ligamen dan tendon. Kolagen adalah protein yang paling banyak terdapat dalam semua mamalia. Lebih secara rasmi, kolagen adalah "protein larut utama dalam matriks luar sel dan tisu penghubung," menurut MolecularCellBiology.com. Walaupun kolagen boleh terkenal kerana kegunaannya sebagai penyuburan kulit muka, ia mempunyai kegunaan perubatan penting, terutamanya untuk mangsa terbakar.

Penggunaan yang paling biasa kolagen sebagai Revitalizer kulit. Menurut Guide.com Pesakit ini, kerosakan matahari kolagen protein dan tisu penghubung. Ini menyebabkan urat muka, kedut, kulit kendor dan bibir penipisan. Selain itu, kolagen mempersendakan dengan usia, jadi kita semua akan menunjukkan tanda-tanda kerosakan kolagen seperti yang kita mendapatkan lebih tua.

Vit AHA
Alpha hydroxy asid adalah kumpulan asid semula jadi yang terdapat dalam makanan . Alpha hydroxy asid termasuk asid sitrik (terdapat dalam buah-buahan sitrus ), asid Glycolic (terdapat dalam tebu ), asid laktik ( yang terdapat dalam susu masam) , asid malik (ditemui dalam epal ), asid tartarik (ditemui dalam anggur ), dan lain-lain .Alpha hydroxy asid seolah-olah bekerja dengan mengeluarkan lapisan atas sel-sel kulit mati. Mereka juga boleh meningkatkan ketebalan lapisan kulit , menggalakkan ketegasan.Pelbagai alfa hydroxy asid digunakan untuk kulit (digunakan topically ) untuk melembapkan dan membuang sel-sel kulit mati, untuk merawat jerawat dan meningkatkan kemunculan parut jerawat, untuk meningkatkan penampilan kulit foto- tua, dan menegangkan dan melicinkan kulit.Alpha hydroxy asid juga digunakan topically untuk merawat kulit yang sangat kering ( xerosis ), penyakit diwarisi ditandai dengan kulit kering, bersisik ( Ichthyosis ) dan keadaan yang menyebabkan gelap kulit ( melasme ). Apabila keadaan ini terjadi di kalangan wanita hamil , kadang-kadang dipanggil " topeng mengandung."

Tocophenol Asetate ( vit E)
Seperti profil fungsi yang berbeza-beza telah membuka jalan bagi penggunaan Vitamin E dalam pelbagai aplikasi kosmetik dari bahan separa dadah dan lain-lain produk penjagaan kulit seperti losyen, krim umur-ingkar, pelindung matahari, dan gincu. Pelbagai ujian makmal telah menunjukkan bahawa topically digunakan vitamin E memainkan peranan penting dalam memerangi masalah kulit seperti penuaan pra-matang dan kedutan.

Vitamin E manfaat penjagaan kulit:

-    Membantu melindungi kulit daripada kerosakan UV.
-    Memperbaiki tekstur kulit dan kandungan kelembapan pada kulit.
-    Mengurangkan keterukan selaran matahari.
-    Meningkatkan kesan bahan-bahan pelindung matahari.
-    Perencatan Lipoperoksida berkaitan gangguan kulit.
-    Mencegah deposit melanin.
-    Kuat bahan anti-radang.
-    Menggalakkan pertumbuhan rambut.
-    Meningkatkan kestabilan kosmetik.

Disodium EDTA
Disodium EDTA is a stabilizer that is used in cosmetics. EDTA stands for ethylenediaminetetraacetic acid. You’ll see it in personal care products and cosmetics. Disodium EDTA is on the ingredient list for everything from moisturizers to bath soaps to other skin care and cleansing products. You’ll find it in hair dyes and bleaches and shampoos and conditioners as well.

Etoksi diglycol
Ethoxydiglycol is a clear, practically colorless, liquids used in cosmetics and personal care products. It is a solvent used to thin out products and increase viscosity. This compound is used in hair and bath products, eye and facial makeup, fragrances, personal cleanliness products, and shaving and skin care products.


Methyldibromo Glutaronitrile
it is not on any of goodguide's lists of toxic chemicals which cause suspected or recognized health effects.

Glycerin
Glycerol is used in medical and pharmaceutical and personal care preparations, mainly as a means of improving smoothness, providing lubrication and as a humectant. It is found in allergen immunotherapies, cough syrups, elixirs and expectorants, toothpaste, mouthwashes, skin care products, shaving cream, hair care products, soaps and water-based personal lubricants

Gold
The use of gold as a cosmetic active is theorized to promote electron transfer between the metal ions naturally found in the skin. The 24 Karat Gold Serum, when used in conjunction with the TEI Spa Galvanic Point Pen, uses gentle positive direct currents to aid in penetration and stimulation of the skin, ultimately smoothing fine lines and wrinkles.

Butylene Glycol
Manufacturers of skin care products use butylene glycol because it works as a humectant. It has the ability to take moisture from the air and retain it, keeping the product from drying out and making the formulation more resistant to high humidity. According to the Environmental Protection Agency (EPA), about 10 percent of the total production of the chemical goes into personal care products.

Pentylene glycol
Pentylene Glycol is synthetic humectant used in cosmetics and beauty products that is also secondarily used as a solvent and preservative. It is both water and oil-soluble and can have moisture-binding and antimicrobial properties


Maaf lah ye, da hujung2 tu iols malas da nak mentranslate, iols yakin dan pasti uols pembaca yg sgt memahami and do understand english well, kekeke...bahan dan komposisi yang meyakinkan selamat dalam pembuatan produk penjagaan wajah dan juga kosmetik. usah diragu lagi. jom laju2 pm page iols n bole jgk sms/whatsapp di 0173226514. 



regards,
hugs n kisses


Sunday, July 14, 2013

Serum CV CANTIKA PUTRI AYU Original

CV CANTIKA PUTRI AYU terkenal dengan variasi serumnya yang berkesan untuk kebaikan kulit muka. Terdapat 4 jenis serum daripada CV CNATIKA PUTRI AYU yang ramai digunakan oleh pengguna di Malaysia dan laris dipasaran. Antaranya ialah :-

1. Serum VITAMIN C
Kandungan:
Vitamin C, Vitamin E

 Kebaikan:
 - Mengurangkan kedutan dan lingkaran hitam di bawah mata.
- Menghaluskan kulit
- Mencerahkan kulit (look brightness)
- Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
- Mencegah kesan sinar UV matahari pada kulit

2. Serum VITAMIN C
Kandungan:
Vitmain C, Vitamin E, Collagen

Kebaikan:
 - Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.
- Mencegah pembentukan garis garis halus
- Mencegah penuaan kulit
- Menegangkan dan menganjalkan kulit
- Menghaluskan kulit
- Mencerahkan kulit (look brightness)
- Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
- Mencegah kesan sinar UV matahari pada kulit

3. Serum Anti-ACNE
Kandungan:
Azeleaic Acid, BHE

Kebaikan:
- Mencegah ketumbuhan jerawat
- Memulihkan kesan kemerahan pada wajah akibat jerawat
- Melembabkan kulit wajah yang kering
- Melicinkan kulit yang berjerawat 

4. Serum WHITENING GOLD
Kandungan:
 Vitamin C, Vitamin E, Collagen, AHA, Micro Particle Gold

Kebaikan:
- Memperbaiki kulit yang rosak atau kedutan sekitar wajah  dan menjadikan wajah tampak cerah
- Memutihkan wajah dalam waktu yang singkat
- Membantu menghilangkan masalah kedutan, menghilangkan lingkaran layu dan hitam pada mata
- Kulit menjadi lebih putih dan cerah


4 variasi serum ini sememangnya dikenali ramai dek keberkesanannya merawat wajah kulit.
Apa yang paling penting ianya didalam PROMOSI HARGA PENGENALAN dimana anda boleh dapatkanya serendah RM25 sebotol, tertakluk pada Terma Dan Syarat. Anda boleh terus lawati laman ini untuk tebus promosi tersebut. Ini salah satu platform untuk saya mempromosikan khusus kepada produk ini sahaja dengan harga yang lebih berpatutan dan mampu milik.

Post ini untuk yang mencari
Serum original
Serum
CV Cantika Putri Ayu
Serum Vitamin C
Serum Vitamin C Collagen
Serum Anti-ACNE
Serum Whitening Gold

Wednesday, June 12, 2013

a-DHA?? Apa yang best sangat???

a-DHA? Pebenda a-DHA ni?? Apesal dok kecoh-kecoh kalut-kalut kat a-DHA nih??? Apa yang best sangat???? Ada apa dengan 
a-DHA nih?????


"sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu sehingga mereka sendiri mengubah nasib mereka" (Ar-Ra'd:11)


Assalamualaikum teman-teman ku yang ada disini. Apa khabar? =) Pakai a-DHA x hari ni ? heheee. Ok jangan sesekali tinggalkan sahabat cantik anda tu ye! =)

Fuhhh...tak menang tangan saya a-dha ni ye. hehehe. Lately ramai yang pm sy tanya beberapa soalan berkenaan a-DHA ni dgn masalah yang mereka hadapi...

Kulit berjerawat sesuai ke ? Jerawat boleh hilang ke ? Sure ke boleh hilangkan jerawat ?

Meh sini uols iols ceritakan semuanya. iyya SEMUANYA. keh keh keh. Namo cerita orang lain. Cerita pasal pengalaman diri sendiri jek =)


Hikkk!! omg!! omaigod!! whattt?? JERAWAT!!!  Alamakk!!! Oh tidakkk!!!

Jangan bohong ekk...korang pun mesti cakap camtu kan bila jerawat tumbuh kat muka. Hahaha. Honestly sy pun camtu jgk. Biasela kan jerawat tu musuh ketat. Takut benar bila jerawat tumbuh. Mana tak nye kalo muka ade jerawat, tak kisah la muka memang berjerawat atau jerawat tumbuh bila hormon tak stabil, nak peod ke, atau sebagainya buat kita jadi down. Nak keluar pun segan. Macam-macam rasa yang x best lah bila muka ade jerawat kan.

NOW sy tak takut, tak risau lagi bila tumbuh jerawat. KENAPA ? a-DHA ni dah cukup. YES SUDAH CUKUP untuk sy xperlu merasai rasa takut dan risau. Apa yang sy buat hanyalah pakai a-dha skincare nih. Sy xde pakai scrub atau mask pun sebab sy malas nk bancuh pastu sapu kat muka pastu cuci muka pastu pastu pastu. Saya xsuka banyak-banyak benda nk kena buat. hek hek. Saya pun xmakan supplemen sb selalu terbabas dan lupa. a-DHA dah cukup!! ** Teringin juga nak ambil supplement dan minum yg shake2 tuh..

Apa sy buat kalo naik jerawat kat muka sy ?? Selalunya sy ni nak period, 2 minggu sebelum tu naiklah si bedebah sang jerawat kat muka. Ceittt. Waktu malam sy pakai night cream a-DHA beauty care tebal-tebal kat muka. Pakai tiap-tiap malam hokayy. Dont miss it. Selepas 1 hari xde nampak ape-ape sangat. Bila hari ke 2-3 camtu akan perasan jerawat yang ada tu akan kecut. Yang besarrr jadi ke kecikkk. Teruskan pemakaian sehingga hilang dari pandangan. keh keh keh. Sy da buat experiment *ecececeee . Siang hari cuci muka pakai sabun algae a-DHA dan pakai serum vitamin C E + Collagen je * day cream a-DHA tak pakai untuk experiment ok. Waktu malam pakai serum vitamin C E + Collagen dengan night cream a-DHA tebal2. BERKESAN JUGAK HOKAYY...kalo pakai semua laaaaagi berkesan.




Ni testimoni adik sy. Adik kandung ye. hekhek. Die memang muka berjerawat setompok kat pipi kiri kanan seperti dalam gambar atas tu. Then after sebulan lebih pakai a-DHA dah oke. Ahhh malas la nak cite panjang-panjang. Tengok ler sendiri kat gambar bawah tuh. Amboi eksen nooh! hehehe. 

So sudah terbukti kan keberkesanan, keBESTian produk nih. JAMIN terbaek!!! Anda pun pastu jatuh cinta dengan produk nih and will be your besties ever.

Tunggu apa lagi, text saya cepat-cepat anytime di 0173226514. Im waiting ~